Bulutfon hesabınıza yeni kullanıcılar ekleyerek, abonelik ve santral ayarlarınızı yönetmek veya görüntülemek için farklı yetkiler tanımlayabilirsiniz. Böylece her kullanıcıya ihtiyaç duyduğu erişim izinlerini verebilir; fatura görüntüleme, görüşme geçmişini inceleme veya santral ayarlarını yönetme gibi işlemleri yetkileri doğrultusunda gerçekleştirmelerini sağlayabilirsiniz.
Örneğin, muhasebe departmanında çalışan bir kullanıcıya yalnızca faturaları görüntüleme ve ödeme yetkisi tanımlayabilirsiniz.
Not: Kullanıcıların gerçekleştirdiği işlemler sistem tarafından kayıt altına alınmaktadır.
Yetki Yönetimi
Bulutfon Online İşlem Merkezi'nde Ayarlar > Yetkiler menüsünden mevcut yetkileri görüntüleyebilir ve düzenleyebilir, ihtiyacınıza göre yeni yetkiler oluşturabilirsiniz.
Sistemde Yönetici, Teknik Yetkili ve Muhasebe Yetkilisi gibi hazır yetki tanımları bulunmaktadır. Dilerseniz bu yetkilerden birini kullanabilir, dilerseniz ihtiyaçlarınıza uygun yeni bir yetki oluşturabilirsiniz.
Yeni bir yetki oluşturmak için kısaca işlem adımları ise aşağıdaki gibidir:
- "Yeni" butonuna tıklayın.
- "Rol İsmi" alanına oluşturmak istediğiniz yetkinin adını girin. (Örneğin: Danışma Asistanı)
- "Açıklama" alanına yetkinin kullanım amacını açıklayan kısa bir bilgi yazın.
- İzinler bölümünden, kullanıcıya vermek istediğiniz erişim izinlerini seçin.
- "Kaydet" butonuna tıklayın.
Kaydetme işleminin ardından oluşturduğunuz yetki, yetki listesine eklenir ve kullanıcı atamalarında kullanılabilir.
Detaylı bilgi için Kullanıcıların yetkilerini nasıl yönetebilirim? makalemizi inceleyebilirsiniz.
Yeni kullanıcı ekleme
Yeni bir kullanıcı eklemek için aşağıdaki adımları izleyin:
-
Bulutfon Online İşlem Merkezi hesabınıza giriş yapın.
-
Bulutfon Online İşlem Merkezi'nde "Ayarlar > Kullanıcılar" sayfasına gidin.
- "Yeni" butonuna tıklayın.
- Kullanıcıya ait bilgileri doldurun.
- Kullanıcıya atanacak uygun yetkiyi seçin.
- "Kaydet" butonuna tıklayın.
Kullanıcı oluşturulduğunda, tanımladığınız e-posta adresine giriş bilgileri ve şifre oluşturma süreciyle ilgili bilgilendirme gönderilir.
Kullanıcıyı Arşivleme ve Yeniden Etkinleştirme
Bir kullanıcının sisteme erişimini sonlandırmak istediğinizde kullanıcıyı silemezsiniz. Bunun yerine ilgili kullanıcıyı Arşivle seçeneğiyle pasif duruma getirebilirsiniz.
Not: İmza Yetkilisi kullanıcısı üzerinde arşivleme veya düzenleme işlemi yapılamaz.
Bir kullanıcıyı arşivlemek için işlem adımları ise aşağıdaki gibidir:
- "Ayarlar > Kullanıcılar" sayfasına gidin.
- Arşivlemek istediğiniz kullanıcının yanında Göz Simgesine tıklayarak görüntüleme ekranını açın.
- "Arşivle" seçeneğine tıklayın.
- Güvenlik doğrulaması için kullanıcıya ait e-posta adresini tekrar girin ve "Arşivle" seçeneğini tıklayarak işlemi onaylayın.
Arşivlenen kullanıcılarda arşivlendiğine dair bir sembol gösterilir ve kullanıcı artık sisteme giriş yapamaz.
Kullanıcıyı tekrar aktif etmek için aynı ekrandan "Arşivden Çıkar" seçeneğini kullanabilirsiniz. İşlem tamamlandıktan sonra kullanıcı hesabına yeniden giriş yapabilir.